3 Ekim 2010 Pazar

Gitmeye 5 kala...

   Gitmeme tam tamına bir gün kaldı sevgili okur, yarın bu saatlerde havaalanında olucam ve ben bu konu hakkında da bir şeyler yazayım istedim...

Erasmus programı kapsamında tamam yeni bir kültürle, yeni yerlerle, yeni insanlarla tanışıp kaynaşacaksın ama ya geride bıraktıkların? Onlar seni özlemez mi? Sen onları özlemez misn ? Bi sorunun olduğunda hemen babanın yanına koşmayı özlemez mi insan ? Annesinin sıcak yemeklerini özlemez mi ? Kardeşiyle kavga etmeyi gülüp eğlenmeyi özlemez mi ? Teyzesiyle kahvaltı yapmayı muhabbet etmeyi özlemez mi ? Tabi ki de özlersin sevgili okur hem de deliler gibi özlersn...

Geride ailenin yanında bir de sevdiceğini bırakıyorsan işte o zaman vay haline. Peki ya sevdiceğin sen gitmeden önce her gün ağlıyorsa? Her gün seni ne kadar özleyeceğini söylüyorsa ? Her gün seni ne kadar çok sevdiğini söylüyorsa e hadi git bakalım ? E hadi git de gözün arkada kalmasın bakalım ? Olmaz öle sevgili okur! Olmuyor, zor geliyor bazı şeyler! Etrafındaki herkes ''sen rahatsın! ooh giden sensin, heyecanlısın arkada kalan biziz, bekleyecek olan biziz'' diyor, ''bizi özlemezsin'' diyor falan da filan da konuşuyor. He sölediklerine kendileri de inanmıyorlar ya orası tam bi komedi.

Az da bi zaman değil ki be yavrum ailenden, arkadaşlarından, sevdiceğinden ayrı tam tamına 10 ay. Aranızdan "e arkadaş sen de göze alsaydın bunları başvururken" diyorsa eğer onadır cevabım; göze aldık arkadaşım aldık almasına da zaman daralınca, saatler azalınca, gün gelince zorlanıyosun işte bir gün sonra başka bir ülkede başka arkadaşlarla bşka insanlarla tanışacaksın bunun heyecanını tam olarak yaşayamıyosun sevgili okur.

Açıkcası korku var içimde döndüğmde herkes eskisi gbi olcak mı? Herkes bana eskisi gibi bakacak mı? Ya en önemlisi ben eskisi gbi herkesin bildiği Emek mi olacağım ? Peki ya olmazsam ?  Karakterin kuvvetliyse değişmezsin palavrasını atma şimdi ordan. Karakterle falan alakası olmayan bir konu bu, koskoca bir kültür şoku açıkcası bilimsel ve gerektiği kadar sosyal de bir konu.

Evet guzel insan işte bunlar kafamı kurcalayan olaylar, şuanda içimden gelenler....

Neyse hadi kal sağlıcakla en yakın zamanda tekrar görüşmek üzere....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder