21 Kasım 2010 Pazar

VHS (Die Berliner Volkshochschulen)

Evet sevgili dostlar yaklaşık olarak iki hafta önce bir almanca kursuna başladım sizlere bundan biraz bahsetmek istiyorum.

Normalde bu kurs göçmenler için Federal Alman yasaları çerçevesinde sunulan bir olanak. Aynı zamanda kurs A1-B1 aralığında toplam 645 ders saatinden oluşuyor ve bunun 600 saati dil kursu kalan 45 saati de oryantasyon kursu olarak veriliyor. Oryantasyon kursu çerçevesinde Almanya’nın yakın dönem tarihi, Alman hukuksal düzeni ve kültürü hakkında bilgi ediniyorsunuz ve kursun sonunda bu oryantasyon kursunda öğrendiğiniz bilgilerden de bir sınav oluyorsunuz (oryantasyon kursu zorunlu değil.).

" E biz göçmen değiliz, sadce Erasmus öğrencisiyiz! Biz bu kurstan faydalanamayacak mıyız ?" Faydalanabileceksin tabi ki sevgili dostum bakınız o da şöyle işliyor; sen illa ki bu 600 ders saatinin tamamını almak zorunda değilsin .Bilindiği gibi kurslar (A1.1-A1.2) ( A2.1-A2.2) (B1.1-B1.2) olarak düzenlenmektedir bu durumda siz bu aralıktan istediğinizi seçip kursa katılabiliyorsunuz evet yanlış duymadınız bu kursa katılmak için herhangi bir sınava girme zorunluluğunuz bulunmamaktadır fakat sevgili dostlar bu sınava girmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Yoksa benim seviyem bu deyip de girdiğiniz kursta hocanız size"senin seviyen burası değil ki neden buradasın? Senin bir üst seviyede olman gerekiyor." diyebilir. Sonra kendinize bir üst level ararken bir de bakarsınız ki üst seviyedeki kurs sizden bir ay önce başlamış, efendime söyleyeyim yenisi de 2 ay sonra başlayacak e dolayısıyla seviyenizi değiştiremezsiniz ve hocanız size bu sefer de ''neyse artık bu kursa devam et en azından tekrar etmiş olursun.'' diyebilir. ( evet başıma geldi ve bu kur için 110€ ödemişken e hadi devam edeyim madem demekten başka bir çare de kalmıyor elinizde) o yüzden bu snava girmenizi kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum.

Bu arada 110€ demişken bakınız bu kurs Erasmus öğrencileri için 110 € bunu da arada söylemiş olalım. Aynı zamanda kurs ücreti saat başına 1€ diyebiliriz sevgili dostlar bu da şu demek oluyor; isterseniz yoğun kurs alabilrsiniz (hafta içi her gün, 9:00-13:00 saatleri arasında) isterseniz de normal kurs alabilirsiniz (haftada 3 gün 15:30-18:45 saatleri arasında) fiyat değişmemektedir yukarıda da dediğim gibi saat başına ücret ödüyorsunuz. Aynı zamanda B1 seviyesini bitirdiğiniz zaman ücretsiz B1 dil sertifikası sınavına girebiliyorsunuz ve eğer başarısız olursanız tekrar girmek yine ücretsiz!

Şuna da değinmek istiyorum sevgili okur bu kursta okutulan kitap "Heuber" ve bu kitaba da ayrıca 13€ ödüyorsunuz ve kitap birçok güzel alıştırmadan oluşan bir Cd ile size geliyor.

Sonuç olarak ''bu kursu tavsiye eder misin?'' diye soracak olursanız tavsiye ederim ama tek bir dezavantajı var sınıfta 20 kişisiniz bu da pek hoşuma gitmedi açıkcası.

Neyse hadi kalın sağlıcakla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder